26 Temmuz 2009 Pazar

Dünyanın hakimi olsaydınız... / Mim




Sevgili blogcu arkadaşım Mustafa Gürdal tarafından mimlenmişim.Mim'in konusu ise şöyle : "Eğer bugün dünyaya hakim olsaydınız, şu anki yaşadığımız düzende, sistemde veya aklınıza gelebilecek her hangi bir şeyde neleri değiştirirdiniz? Unutmayın elinizde sihirli bir değnek var ve kainatın insanlar üzerinde hakimi sizsiniz..."

Öncelikle bu sorumluluğu ağır yüke ortak edildiğim için teşekkür ederim.Elimdeki sihirli değnekle sanırım şunları yapardım :



  • Sonu -izm'lerle biten tüm kanaatlerin kökünü kuruturdum.Ki böylece taraf olup birbirlerine dünyayı dar etmeye çalışan insanların kötü ve saçma emellerine son verirdim.



  • Türkiye'yi Dünya üzerinde hakettiği mevkiye getirir ve Türk halkını da bu hususta bilinçlendirirdim.



  • Başta Türk ve İslam coğrafyası olmak üzere zulme maruz kalan tüm devletlerin refah ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlardım.



  • Kara Kıtanın (Afrika) insanlarının kendi yeraltı zenginliklerini değerlendirebilmelerini sağlardım.



  • Amerika,Çin,İngiltere,Fransa vb. ülkelere kanaatin nasıl bir değer olduğunu öğretirdim.



  • Kanadalılara fokların,Japonlara balinaların ne harika hayvanlar olduklarını ve özgürce yaşamaya değer olduklarını anlatırdım (anlamak zorunda bırakırdm).



  • Bir Türkçe sevdalısı olarak Türkçe'yi dünya dili haline getirirdim.



  • İnsanların kalplerinden kötülük ve emaresini silerdim.


Sanırım insanların mahvettiği daha pek çok şeyi değiştirirdim.Neyse efendim lafı uzatmadan bende Ruzigar ve Aşk-ı Kübra blog arkadaşlarımı mimlemiş olayım ve sözü onlara bırakayım.



11 yorum:

  1. bana ilk mim sizden geldi :)konu güzelmiş hemen yazdım...

    YanıtlaSil
  2. Kelimelerin ahengi, bence sihirli değnek sizin elinizde olursa, dünya daha yaşanılası bir gezegen olacak... ;)

    YanıtlaSil
  3. bana böyle bir soru sorulsaydı ne haddime diye cevap verirdim galiba. yanlış anlaşılmasın ama yaşadığımız şu kainat zaten mükemmel. zahiri bazı sıkıntılar, meşakkatler ve daha zulümler bile olabilir. hepsi imtihan bu yazıyı yazan kardeşimiz bunları bilmiyor demiyorum kesinlikle. ama bu tür sorular bana pek de güzel gelmiyor. ama insanoğlunun hayali işte dur durak bilmez. sürç-ü lisan ettimse mazur görüle.

    YanıtlaSil
  4. Bekir bey haşa Yaratıcının işine karışmak değildi niyetim,ki başlatan arkadaşında böyle bir şey değildir zannımca.Mükemmel yaratılmış bir kainatta varolduğumuzu biliyorum elhamdülillah.Bu sanırım insanın hayal etmesiyle ilgili bir durum yalnızca.Üstelik ben insanların yaptığı vahşi ve kaba şeyleri değiştirmeye niyetlenmiştim zaten hayali olarak. ;)

    YanıtlaSil
  5. yok estağfurullah sizi tenzih ettim farkettiyseniz. hayaldir doğru. ben öyle düşüncemi söyleyeyim dedim bir anlık tefekkürümdü. kimseyi tenkid etmek istemem. selametle

    YanıtlaSil
  6. kelimelerinahengi arkadaşım,bloğunuza tesadüfen mgurdal hocadan zıpladım ve ilk olarak mim cevaplarınızı okudum inşallah dünya birgün gerçekten de yaşanılası bir yer olur(sihirli değneğe ihtiyaç olmadan),neyse ben bloğunu gezmeye gidiyorum bana da beklerim sizi tanıdığıma sevindim arkadaşım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bekir Bey'e katılıyorum! :) ahenk insanı; yazınızı okuyunca ben de gerek olmadığını düşündüm, kötülüğü kaldırmanın! ya da şöyle söyleyeyim [nasıl? ııı :) ] kötülük gereksiz olsa yaratılmazdı zaten. Neden gerçekler hep hayallerin önündedir? diye sorsam saçma olur! Çünkü gerçek budur! Hayal yoktur, gerçek vardır vs.
    (Dilim anlaşılmaz sanırım?! )

    Velhasıl: Cennet ucuz değil, cehennem(kötülükle elde edilen desek yanlış olmaz sanırım?) dahi lüzumsuz değil...

    YanıtlaSil
  8. (dııtt dııtt) Anlaşıldı merkez,tamam... (:

    YanıtlaSil