4 Temmuz 2009 Cumartesi

Gökyüzü Kadar Kırmızı



Yaz tatiline girdiğim şu günlerde vaktimi film izlemekle geçiriyorum. Hazır yaz okulu tam manasıyla başlamamışken filmlerin tadına varmaya çalışıyorum. Bugün Kanal 24 'te yayınlanan "Gökyüzü Kadar Kırmızı" adlı filmi izledim.Gerçekten oldukça güzel bir filmdi. Kanal24'ün sitesinde filmden "10 yaşında kör olan bir çocuk ve doğadaki seslerden kurulan yepyeni bir yaşam… Yaşamın ona getirdiği eksileri bir şaheser yaratmada kullanan, küçük bir çocuktan stara dönüşebilmeyi başaran bir sanatçının öyküsü... İtalya’nın ünlü ses editörlerinden Mirco Mencacci’nin gerçek hayatını anlatan çarpıcı ve kışkırtıcı bir film." şeklinde bahsediyor.


Konusu içinse :

"Yıl 1970. Mirco Toskanalı ve sinemaya çok düşkün bir çocuktur. Bir kazada görme yetisini kaybeder. Dönem İtalya’sında yasalar kör insanları özürlü olarak görür ve onların devlet okuluna gitmelerine izin vermez ailesi de onu kendisi gibi görme engelli çocukların eğitim gördüğü bir enstitüye gitmesi konusunda zorlar.
Burada küçük çocuk eski bir bant makinesi bulur ve onunla sesleri kaydederek hikâyeler üretir. Çocukların kendi yeteneklerini kullanırken ne kadar istekli ve yaratıcı olduklarını kanıtlayan çok çarpıcı bir İtalyan yapıtı." denilmiş.



Film görme engelli insanlar açısından sinemayı algılamamız da bize yardımcı oluyor. Film ayrıca evine çeşitli festivallerden ödüllerle dönmüş. Belki bu kadar konuşmaktansa sadece tavsiye ediyorum ve izlenesi bir film demem yeterlidir. :)



Kelimelerin Ahengi

1 yorum:

  1. Oldukça etkileyici bir filme benziyor.
    Gerçek hayattan içeriğe sahip oluşu ise, belgesel tarzı bir hava katıyordur sanırım.
    Tavsiyen için teşekkürler... ;)

    YanıtlaSil